Tekst: Lodewijk v Dongen  / Foto’s: Wim Nieuwenhuijse

Een run die uit nood geboren is in Coronatijd en opgezet door Niels & Lodewijk.
Een goede pakkende naam hebben we nog niet kunnen bedenken, maar de opzet is goed genoeg voor een regelmatige terugkomst.
Eerder werd er een 10 km versie georganiseerd.  
Het parcours met evenzo een start in Ockenburg voerde over de Monsterseweg richting Monster en terug via het fietspad bovenlangs de kustlijn richting Kijkduin.
Het werd gekenmerkt door toch wel geestdodende lange stukken en altijd effect van de wind. Buiten dat soms veel fietsverkeer en hier en daar een pittige klim.

 

Tijd voor aanpassing ! De basis lag in een 5 km die eerder georganiseerd was met een start in Ockenburg, richting de Puinduinen, een blokkie om bij het woonwagenkamp en weer terug. 
Voor de 10 km moest in ieder geval voorkomen worden dat er een keerpunt van 180 graden in zat. 
En zo werd er dus een omweg om de ijsbaan ingelast teneinde aan de juiste hoeveelheid meters te komen. Enig nadeel is dat die omloop uit gravel bestaat, maar het is een mooi en afwisselend stukje in het parcours.
Maar….. al met al een verkeersarm, windluw en nagenoeg vlak parcours.

Om 9:30 uur werd er verzameld. Daarna een verkenningsrondje, oefeningen en de voor een wedstrijd nooit ontbrekende 3 steigerungen.
Op basis van ieders huidige 10 km tijd werd er gestart in groepjes. De minst snelle lopers als eerst en de snelste lopers als laatst.
De omstandigheden waren goed. Windvrij, niet te warm en niet teveel zon.

Diverse lopers hadden zelfs toeschouwers ingevlogen en medegroep 1 atleet Wim kon zelfs rekenen op de watertaphulp van de kleine van Jos en Cynthia.
Ook Sandor had support geregeld in de personen van zijn vrouw en de jongste telg uit het gezin.
En ook Ben had een deel van de familie gecharterd om het een echte wedstrijd met publiek te laten gelijken.

De beide Vincents, Ben en Floris uit groep 2 namen de aftrap en startten als eerste. Twee minuten later volgde de volgende groep tot de laatsten en snelsten met 6 minuten achterstand in de achtervolging gingen op de vroege starters.

De net nieuwe Franse atleet Gael bleek de snelste papieren te hebben en zette een tijd van 35:04 op de klokken.  Jens had een tijd in gedachte voor een PR en Jens was doen ook blij met het kopwerk dat Gael voor hem verrichte in zijn weg naar zijn doel.
En we kunnen hem feliciteren met zijn nieuwe 10 km recordtijd van 36:27

Jesse deed er 1:02 minuten langer over en was gematigd tevreden. Maar terugkomend van een blessure is dit een prima tijd.
Sandor moest 11 seconden toegeven op Jesse, maar was ’s-Morgens nog in de veronderstelling dat het vandaag helemaal niets zou worden.
Jos zette onder toeziend oog van familie 38:39 neer en bleef iets meer dan 1 minuutje vanaf zijn PR.

MILA-atlete Moniek hoopte op een nipt record en bemerkte op de helft dat dat er deze keer niet in zou zitten. Toch werd het een mooie 38:57
Sander had slechts 1 seconde meer nodig. Achteraf hadden ze misschien samen moeten starten en zouden dan wel in hun missie geslaagd zijn. Wordt vervolgd dus.
Rinus, een nieuwe Groep 2 atleet toonde zich redelijk tevreden met zijn tijd. In ieder geval werd het een rappe 40:11 en we gaan hem op zeker nog wel van de partij zien in de toekomstige Ockenburg-Puinduin rondjes.
Onze Website beheerder van Groep 1 Peter, had ook meer gehoopt dan de 40:48 minuten, maar na deze tien kilometer is er weer de Coopertest om de snelheid wat bij te schaven. 
Vincent van Hees, zeg maar “ Vincent de tweede”, gaf voor de start al aan met de eerste groep te willen starten. Uitermate goed ingeschat van zijn kunnen kwam hij uiteindelijk uit die startgroep wel als snelste over de streep in 41:02

Vincent “de eerste” en trainer van Groep 2 was de volgende die met 46 seconden achterstand op zijn naamgenoot de meet passeerde.  Dit keer liet hij zijn pupil voor, maar hij zal alles in het werk stellen om de volgende keer de positie te keren.
Laatste loper was Floris , die zijn doeltijd van 42:30 wel heel goed ingeschat had en liet door de organisatie dan ook 42:36 te noteren.

Helaas waren er ook wat uitvallers. Ben kreeg rond de 5 km toch weer last van zijn kuitblessure, die hij onlangs op liep bij een baanwedstrijd. 
De weg naar fysio Jos kan worden ingezet !

Jim had het zwaar er kwam er achter dat je voor een 10 km toch wel enig duurvermogen nodig hebt.
De oplossing is simpel ! Nu tijd vrij maken voor de uitvoering en dan weer terug naar de tijden van weleer.

Ook voor Frans werd het een dnf. Bij de 5 km was voor hem wel duidelijk dat een mooie tijd of PR en vandaag niet in zat.

Afsluitend werd er in Ockenburg via een andere ronde uitgelopen en werd nieuwkomer Gael, door de trainers Cor en Vincent getrakteerd door een bezichtiging van het altijd fraaie Hyacintenbos.

Maar er was ook nog zoiets als een afterrun in het nieuwe Ock. Een ruime evaluatie op een Corona proof en zonnig terras en voor eenieder een luxe uitvoering van Applepie en drank naar keuze.
Deze nazit werd overigens gesponsord door het bedrijf Frans van de Meijde, waarvoor onze hartelijke dank.