Een Coopertest veld dat sterker was dan ooit daarvoor. Meer dan 30 deelnemers die boven de 3200 meter konden lopen en maar liefst 6 deelnemers die door samenwerking het record van Farid (3812 meter) wel eens zouden kunnen verbeteren.
Net als andere keren waren er afmeldingen. Met name op de dag zelf. Van de totaal aangemelde 35 deelnemers bleven er 25 over !

De race
De sterksten waren vertegenwoordigd. Nog sterker, Maarten Bakker (Olympus’70) had zich ook aangemeld en het werden dus 7 lopers die wel eens het record zouden kunnen breken.
De bedoeling was samenwerking tussen deze groep, maar na 300 meter viel de voorste groep al uiteen.
Ykalo liep zelfs 2:57 op de eerste km. Met op een seconde of 8 volgden met een goede samenwerking Tesfalem en Issak (Sparta). Op enige afstand daarachter de rest van het veld. De snelste loper leek rechtstreeks naar een prestatie van boven de 4000 meter af te stevenen. Tot dan geen vuiltje aan de lucht en dat record zou door meerdere atleten gebroken worden.
Na 2 km viel Ykalo terug en de eerste achtervolgers leken hem op te snoepen binnen de 12 minuten.

Olympus loper Maarten liep sterk en wist zich goed te beheersen en liep dan ook in op de koplopers.
Andere Groep 1 lopers Gael, Callum en Jeffrey volgden. Gael liep zelfs zo goed dat hij de later terug gevallen Issak net niet wist in te halen.
Callum en Jeffrey volgden op gepaste afstand. Jeffrey liep een stuk minder sterk dan de vorige editie maar haalde toch noch de teruggevallen koploper in.
Voor Ykalo betekende deze race een wijze les en was weer een leerervaring rijker dat samenwerken, in de vorm van nu, misschien wel beter geweest zou zijn.

Voor Niels werd het een ware testrace na zijn trail-avontuur in Zwitserland. Toen mislukt, mocht hij nu wel een record bijschrijven.
Een felle tegenwind nabij de kantine zorgde ervoor dat het toch wel een zware race werd en dat verbeteringen van het persoonlijk record een lastige klus werden.
Steven, Sandor en, Bram & Jesse (deze twee laatsten uit de snelle recreatiegroep) moesten dus genoegen nemen met een mindere afstand. Maar Twan Buijs uit jeugd MILA groep wist zijn record wel sterk te verbeteren en had echt iets aan dit sterke veld. Veteraan Wim volgde op korte afstand en liep ook nog even een record. 
Zo ook de snelste dame Moniek van Lieshout die een prestatie van 3310 meter wist te noteren. 
Een dik persoonlijk record ten opzichte van haar prestatie op de middelbare school.

Voor Maikel werd het een kijkje in de keuken hoe de vorm erbij stond na zijn lange blessure en dat hield goed stand.
Ook onze webmaster Peter liep sterk en bleef op korte afstand van zijn PR.
Voor Frans werd het wel een persoonlijk record en hij weet dus dat het wel snor zit met de vorm.
Op afstand volgde Sparta atleet Mattijs, met daarachter oud Groep 1 atleet Willem Scheffer. 
Op slechts 6 meter afstand van hem volgde Saskia met 3204 meter en lijkt ook weer goed terug te komen na haar blessure.
Als laatste bekende en hekkensluiter was het Jim Hoft. Jim mist vrijwel geen enkele Coopertest sinds de invoering ervan. 
We moeten terug gaan naar 2014 dat Jim onder de 3200 liep. Dat wordt dus weer tijd om te investeren.

En natuurlijk nog even terug komend op het PR van Farid.
Het zag er zo mooi uit met een veld van 7 lopers die het record zouden kunnen aanvallen.
De groepssamenwerking viel in een vroeg stadium helaas al uiteen, met als resultaat geen verbetering en waarbij de snelste loper 6 meter tekort kwam.
Ik ben ervan overtuigd dat dit beter had kunnen lopen en vraagt dus om verbetering op diverse fronten. 

Hier de link naar de uitslagen van 7 oktober 2020
http://www.haagcoopertest.nl/uitslag.html

Lodewijk