Tekst: Lodewijk v Dongen  / Foto’s: Fred van der Gon Netscher

Het was TOP weer. Geen wind, geen regen en qua temperatuur helemaal goed voor een loopwedstrijd
Het leverde gisteren bij de Coopertest weer mooie prestaties op met maar liefst 9 x een PR.

Jeffrey bleek de sterkste van het hele veld en verbeterde zich met 63 meter naar 3788  (Het record van Farid ligt in voetbereik).
Tesfalem Zeresenay moest in Jeffrey zijn meerdere erkennen, maar verbeterde zichzelf met 40 meter naar 3760.
Ykalo, nieuwkomer in de groep heeft de beste cijfertjes van iedereen uit de groep. Enigszins uit vorm wordt er aan gewerkt naar de tijden van weleer.
Dit keer bleef hij steken op 3642 meter maar de volgende keer zal dat zeker beter zijn.
Met mijn wetenschap dat hij nog niet eerder een Coopertest heeft gedaan, zetten we dit maar vast op een record.

Steven kon lang mee, maar moest toch flink terrein prijs geven. Al met al toch een nipt record van 4 meter naar 3631. En ook Niels wist zijn beste prestatie uit de boeken te lopen en zette zijn record met 14 meter meer naar 3550.

Voor Koen de Geus was het zijn eerste “Cooper” en dan altijd goed voor een PR. Hij liet 3533 meter noteren door de organisatie. Ook andere Koen (van Hees) was van de partij. Een bidon met water moest aangeven wat hij in ieder geval moest lopen voor een record. En……. hij moest zelfs terug lopen om dat op te halen. Hij mag 26 meter bijschrijven en zijn record staat nu op 3521. Ook voor Jens Kok was het de eerste keer en was meer dan blij met 3509 meter. Ook voor hem dus een PR.
Wim, ja kijk maar eens naar de tijden die hij gelopen heeft in de PR lijst, verbeterde zich ook in deze “12 minutenloop”. Hij scherpte zijn prestatie aan van 3262 naar 3310 meter oftewel 52 meter.

Uiteraard ook groepsleden die hun record niet wisten bij te schaven, maar het kan natuurlijk niet altijd prijs zijn.
Tis per slot van rekening de kermis niet, maar meer een waar circus! Maarten deed kopwerk en liet het bij een mooie prestatie van 3400 meter. Bleef daarmee ruim honderd meter van zijn record, maar dat komt echt wel goed. Tijmen heeft ook niet meer de vorm van weleer. Ja, de kleine is nu leidend in zijn “rustmomenten”, maar hij zette toch nog een knappe 3308 meter neer en moet zichzelf toch wel enigszins verbaasd hebben over deze getalletjes.

Peter deed het deze keer voor net iets minder. Slechts 5 meter verwijderd van dat alleszeggende punt.  Dit zal zeker een stimulans zijn voor de aankomende “Cooper”
Hilde gaf 15 meter toe t.o.v. haar record en bleef met 3268 meter ruim boven de 3200, waar ze een tijd heel lang tegenaan hikte. Vorm is dus meer dan goed !!!
En dan de man die eigenlijk nooit ontbreekt oftewel Jim Hoft. Ook hij nam genoegen met minder. Hij verbaasde zich onlangs al over de 19:30 op de 5 km en bleef nu steken op een prestatie van 3238 meters.
Enige uitvaller was na 3 ronden Tesfit, die mogelijk de training van maandag nog in de benen had. Met wat aangepaste training moet dat voor hem ook weer goed komen en zien we aanscherping van zijn prestaties ook weer tegemoet.

Hoewel het prima loopweer was regende het toch afmeldingen door ziekte, blessureleed, overwerken of anderszins.
We hopen met z’n allen dat ook zij er volgend keer van de partij zijn om hun prestaties aan te scherpen.
Het was een mooi sterk veld van 81 deelnemers, waarvan er 23 boven de 3200 liepen / 9 boven de 3500 / en 3 boven de 3700.
Als Groep 1 zijnde hebben we ons visitekaartje binnen de club wel weer even laten zien.