Nimmer had ik zo weinig vertrouwen dat die door zou gaan. Niet zozeer vanwege het weer maar van het Coronavirus.
Mede op grond daarvan en de wetenschap dat inschrijving in de laatste dagen voor de loop zou resulteren in een 2eof 3e startwave honoreerde ik de vraag van Tesfalem, die graag de halve wilde lopen niet. Buiten dat had ik hem al 1,5 maand niet gezien en wist dan ook totaal niet waar hij stond.

Het weer en de groepsdeelname
Het weer was redelijk, maar er moet wel gezegd worden dat er een flink tegenwindje stond in de laatste slotkilometers. Voor de 5 was dat iets minder dan een kilometer en voor de hele de weg vanaf het Kurhaus tot de laatste afslag naar de finish op de Boorlaan.

Qua groepsdeelname  kan gezegd worden dat bijna de voltallige groep deel nam aan de CPC en wel op diverse afstanden.

De 5 km
Jeffrey bleek met een 5e plaats de sterkste en draaide weer een PR  ( 16:12) 
Maikel bleef 1 seconde onder de 17 minuten grens met daarachter Issam, waarvan ik hoopte dat hij zich zou kunnen nestelen tussen Jeffrey en Maikel, maar hij bleef steken op (17:12). Op naar Jeffrey zou ik zeggen.
Oud groep 1 lid Oussama loopt tegenwoordig mee bij de baanploeg op de dinsdag en donderdagavond. Ook hij liep nipt een record van ( 17:14).
Jordin Bijstra kwam dicht bij zijn beste tijd en zette dan ook een knappe 17:38 neer
En ook webmaster Peter liep in de buurt van zijn PR met (18:53).
De inmiddels naar groep 2 overgestapte Ronald liep onder een andere naam en kwam uit op 20:39 waar hij zich tevreden mee stelde.
Als laatste noem ik Tesfit. Hij was gezien, maar hij heeft uiteindelijk niet de finish bereikt.

De 10 km
Niels bleek de beste papieren te hebben en zette  in een sterk veld in de breedte met een 19e  plaats zijn record scherper naar (34:46)
Oud groepslid Paco, die we eigenlijk maar weinig in de trainingen zagen, liep na het mislukken van zijn marathonverhaal een goede 10 km welke hij met een PR van (37:21)  bezegelde.
Tijmen, jullie kennen de kersverse vader wel, die met de kleine nauwelijks tot trainen toe komt liep nog een knappe (40:27). Wanneer de kleine groter is zal Tijmen zeker weer op zijn oude niveau of daaronder komen. Kwestie van tijd !

De 21,1 km
Eerste groepsatleet was Tesfalem. Vrijdag heeft hij zich ingeschreven en hij wist het voor elkaar te krijgen in het 1evak te starten, want het bruto/ netto verschil was slechts 3 seconden !
En zijn tijd ? Volgens mij zijn 1e halve marathon. Zijn tijd werd 1:13:28
Kijk, daar werd weer een van mijn records verbroken ! Maar het is jullie dik gegund en hoop op veel meer.
Allard, die andere kersverse vader, die voor zichzelf traint dat het een lieve lust is, wist ook zijn record te verbeteren naar ( 1:17:37)
En dan hebben we Erik. Nog niet zo lang lid, maar gedreven als geen ander en hij bleef nog niet eens ver van zijn persoonlijk record. Hij nam genoegen met (1:17:58), maar dat PR gaat er vast en zeker nog wel aan. Daar ben ik van overtuigd.

Oud groepslid Mick ging er als de storm van vorig jaar vandoor, maar het werd helaas niet hetgeen hij ervan verwachtte. Toch wel enigszins in elkaar geklapt kwam hij uit op (1:19:38)
Dan ultra-atleet Steven. Zeer goed in vorm en dit keer hoefde hij maar een halve te lopen ! Resultaat: een mooi PR van (1:22:02)
Dan hebben we Maarten. Lang geblesseerd geweest, maar weer helemaal terug in goede vorm. Zijn eindtijd werd (1:22:29). De vorm is goed en nu hopen dat de Rotterdam Marathon door gaat.

Vervolgens onze man uit Utrecht: Wim. Nog maar kort lid, maar een grote aanwinst voor de groep, die samen met Erik aan de jongere garde in de groep vaak laat zien wat lopen is. Een man met ervaring en hij liep dan op zijn 55edan ook een knappe (1:23:21).
En diezelfde Wim werd die toch al niet misselijke tijd, schrik niet, 10e in zijn klasse !

Myriam, trainde ik meen nooit mee met onze groep, maar loopt wel op schema’s die ik speciaal voor haar maak. Als zij hier in Nederland is loopt ze vaak met groep 2 mee, maar haar domicilie  is inmiddels de Hoofdstad Moskou geworden waar ze de meeste tijd zit.
Samen met MILA atlete Moniek liepen zij van start tot finish in een relaxt tempo. Moniek was net iets sterker aan het eind, maar Myriam mocht toch een tijd van (1:23:53) noteren.

Dan de weer andere vader uit onze groep Sandor. Meestal inlopend vanuit huis naar Kijkduin, maar deze keer in de binnenstad van Den Haag acterend liep (1:24:36) Rap van start, hield het na 15 km wel een beetje op, maar we weten allemaal dat hij meer in zijn mars heeft. Met zijn tijd bleef hij zo’n 12 minuten verwijderd van zijn beste tijd op de halve.

Fysiotherapeut en eveneens kersverse vader Jos zette een strakke race neer en laten we dat niet vergeten, een dik PR van (1:25:29). Het zat er al een beetje aan te komen, want in de CPC testloop van 15 km liet hij de menigte al zien wat hardlopen was.
Hij loopt hard, maar niet weg !? Kortom, hij neemt de tijd als je bij hem op het spreekuur komt en een afspraak met hem is altijd op korte termijn gefikst  !

Dan onze man uit “Zaltbommel”. Nou ja, hij zou daar de marathon lopen die evenals vorige CPC niet doorging i.v.m. stormachtige omstandigheden, die uiteindelijk zelfs het NK tegenwind wegblies. We hebben het over Doug.
Rotterdam was geen optie daar zijn werkreis naar China dan zou zijn, maar ….. China gaat niet door i.v.m. het COVID-19, lees Corona virus, dat nu ook ineens in ons eigen landje om zich heen slaat en Rotterdam werd ineens weer een mogelijkheid. Maar nu is er ineens de “onzekerheidsvirus” of dingen wel dan niet doorgaan en blijft het koffiedik kijken !

Doug laat niets aan het toeval over en heeft zich de “Kipchoge schoenen” laten aanmeten. Eigenlijk had ik verwacht dat hij vandaag op de CPC dan ook de winst zou opstrijken door onder het uur te lopen. En eigenlijk had ik ook verwacht dat Doug liet zien dat hij met dit nieuwe schoeisel in staat was zijn record te verpulveren en zijn tempohardheid op de halve zou kunnen laten zien. 
Maar de schoenen van Doug besloten het rustiger aan te doen en de netto chiptijd op een halve te registreren met een tijd van (1:26:28). Een redelijke tijd, maar die schoenen kunnen absoluut sneller.

Volgende atleet die er 1 minuutje meer voor nodig had dan Doug was Patrick. Onze Boston-ganger, die net als alle andere marathongangers te maken heeft met het onzekerheidsvirus.
Patrick liep goed, maar kreeg last van de maag op de boulevard. Zijn tijd die hij op de klokken zette was (1:27:34)

Negen seconden meer had fotograaf Sander nodig en zette een nette (1:27:43) neer.
Oud groep 1 atleet Lars, sommige weten echt niet over wie ik het heb, maar hij deed een opleiding tot chirurg en af en toe loop ik hem nog wel eens tegen het lijf in de binnenstad. Hij zette een redelijke (1:28:31) neer.

Dan Saskia. Echt even een tijd eruit geweest i.v.m. een blessure en eigenlijk nauwelijks getraind voor de CPC. Eén lange duurloop van 1,5 uur was de voorbereiding en deze bleek genoeg voor een knappe (1:28:53). En nog niet eens zoveel verwijderd van haar PR. Dit moet haar goede moed geven.
Voor Jim werd het iets minder. Zelf nog de gedachte van 1:28 te kunnen lopen had ik daar iets andere gedachten over. Voor mijn gevoel met duur vermogen tekort, stuurde ik zijn schema bij met wat extra lange duurlopen. Maar het werd niet die beoogde tijd en het werd uiteindelijk een (1:32:11).
Hilde heeft onlangs de overstap gemaakt naar groep 3. Mede i.v.m. een triatlon voorbereiding. Onder een andere naam liep zij incognito naar een tijd van (1:37:32), maar ze werd gespot in de clubkleuren en liep als een hinde over het Haagse stratenparcours.
De laatste dame, Serena liep onlangs mee in onze groep en loopt nog aan de hand van schema’s van mijn hand in voorbereiding voor de marathon. Nog geen lid i.v.m. haar verplichtingen bij de voetbalclub waar zij speelt.
Net van vakantie terug en vandaag op de CPC lopend met een vriendin die 5:00 per km wilde lopen. Dat betekent 1:45, echter heb ik haar toch met een opdracht op pad gestuurd teneinde die vriendin naar een mooi record te lozen.
Het tempo omhoog in de laatste 5 km. En eigenlijk betekent zo’n opdracht dat je de weet heb dat het later sneller moet en dat je niet te hard weg gaat. En de eindtijd ? ( 1:40:48)
Serena gaat ook voor die felbegeerde Rotterdam Marathon. Traint nu meer dan ooit daarvoor en is wanneer het voetbalseizoen afgelopen is, van plan de overstap te maken naar groep 1, ten einde haar tijden aan te scherpen en te zien hoever ze kan komen in die andere hobby die hardlopen heet. 

Als één van de laatste noem ik AD eindredacteur Hans. Ik dacht dat hij ook zou lopen, maar ik kon hem niet traceren. Hetzelfde gold voor fysiotherapeut Lorenzo die enkele keren met de groep meetrainde, maar eigenlijk nauwelijks getraind had.
Hij gaat binnenkort verhuizen naar Zoetermeer en naar alle waarschijnlijkheid wordt zijn volgende club Ilion.

En als laatste Rogier. Niet meer in de groep lopend, maar in goede vorm en dit zou een mooie CPC worden. Ware het niet dat hij uitgleed op het hockeyveld om een bal op te vangen naast het veld.
Zijn deel werd een gebroken arm. Echt domme pech.
Hou het bij hardlopen Rogier ! Daar ben je goed in en vangbal is het net-niet !
Uiteraard beterschap en dat je weer snel van partij kan geven!

Lodewijk

5  KM Tijd:     10 KM Tijd:     21,1 KM Tijd:  
Jeffrey v Noortwijk 00:16:12 PR   Niels Vorst 00:34:46 PR   Tesfalem Zeresenay 01:13:28 PR
Maikel v Gemert 00:16:59     Paco de la Madrid 00:37:21 PR   Allard Lambers 01:17:37 PR
Issam Er-Rabhi 00:17:12     Tijmen Prins 00:40:27     Erik Scheers 01:17:58  
Oussama Abarki 00:17:14 PR           Mick Claessens 01:19:38  
Jordin Bijstra 00:17:38             Steven Kistemaker 01:22:02 PR
Peter v Iperen 00:18:53             Maarten Bening 01:22:29  
Ronald d Bruijn 00:20:39             Wim Nieuwenhuyse 01:23:21  
Tesfit Ghide dnf             Myriam van Roeden 01:23:53  
                Sandor Stuut 01:24:36  
                Jos Ghijsels 01:25:29 PR
                Doug Ota 01:26:28  
                Patrick Beekhuizen 01:27:34  
                Sander Foederer 01:27:43  
                Lars Pietersen 01:28:31  
                Saskia Lensink 01:28:53  
                Jim Hoft 01:32:11  
                Hilde Pape 01:37:32  
                Serena v Ramela 01:40:48  
                Hans Nijenhuis ?  
                Lorenzo Sinteur dns  
                Rogier Klappe geblesseerd