Lodewijk had dit jaar als coach weer een mooie ploeg geformeerd voor de eerste cross van het oh zo belangrijke 1 van de 4 crosscircuit.

De delegatie bestond uit Kibrom (a.k.a. Kibroembroem) en Issam op de korte cross en Farid, Jeffrey, Julius, Niels, Hilde, Koen, Peter, Geurt-Jan, Patrick op de lange cross. 12 man in totaal dus.
Kortom: daar gingen weer mooie duels uitgevochten worden. Erik was er niet. Anderen uit de groep ook niet.

Het was warm voor de tijd van het jaar. Boven de 10 graden (12 graden volgens Hilde, 12 graden mensen. Kei warm!!). Patrick ging net voor de start dus voor een broekwissel, van lang naar kort. Dat had zo z’n voordelen, maar ook nadelen. Dat werd met name duidelijk als je het verschil zag tussen Julius’ benen voor en na de cross. Volgens coach Lodewijk moest Julius snel de wasmachine in. Ik denk wel dat dat kan passen. Lodewijk’s jas kon ook wel een wasje gebruiken, maar dat terzijde.

Farid werd 2e op de lange cross en liep een stuk verkeerd, maar de nummer 1 blijkbaar ook. Verder begreep ik niet veel van z’n verhaal, maar hij had lekker gelopen. Dat is het belangrijkste zullen we maar zeggen.
Okay mensen, jullie zijn natuurlijk super benieuwd hoe het de andere atleten verging tijdens de wedstrijd. Je kunt daarvoor gewoon gewoon eventjes hierboven kijken naar de delegatieomschrijving. Dat was namelijk ook gelijk de volgorde van finishen.
Nog wel een tip voor Peter: volgende keer toch op crossschoentjes lopen, dat kan zo maar een plekje in de uitslag schelen…

Bekijk alle uitslagen.