Een stevige delegatie van groep 1 daalt af naar Zuid-Limburg voor de Koning van Spanje trail. Dit is een meerdaagse wedstrijd met afstanden van 10 tot 80 km en bijpassende hoogtemeters door het mooie Heuvelland. Omhoog, omlaag, weiland, bos, boerderij, omgewaaide boom, modder, hekje open, hekje dicht, je kent het wel.

Gastheer voor het weekend is Erik. We hebben kunnen constateren dat hij er goed bij zit in Rekem. Er is een keurig bedje opgemaakt voor Jeffrey, Maikel, Niels, Jesse en Steven. Op vrijdagavond komen ook Wim en oud groepsgenoten Koen en Mick op bezoek voor de pasta van Jesse voorafgaand aan de night trail.

Die staat ‘nu we er toch zijn’ op het programma van Niels, Maikel en Jesse. Ze vinden een zaklamp en glibberen zich onder aanmoediging van de rest 16km lang een weg door de duistere bossen rond Gulpen. Er wordt slechts één keer een beetje verdwaald met als resultaat drie top 10 klasseringen op de opwarmafstand. We gaan meteen door naar bed want de ochtend erna staat de 22 km in het programmaboekje.

Voor deze afstand hebben ook Erik en Jeffrey zich ingeschreven. Zij hebben de juiste keuze gemaakt door de night trail te skippen en de krachten te sparen. Of was het toch het kampioenenontbijt van Niels? Hoe dan ook, ze gaan er als een speer vandoor en komen met respectabele voorsprong als winnaar en runner-up over de streep. Niels oogt net zo fris en valt net buiten het podium. Jesse heeft het zwaarder en moet noodgedwongen de kortere afslag van de 11 km nemen. Maikel behaalt vooral een overwinning op zichzelf door überhaupt te finishen of zoals de speaker het verwoordt: fijn dat je er ook bent, je maten zijn al lang binnen!

Na de huldiging van Erik en Jeffrey vinden we een plek om Steven en Wim (amper hersteld van 120km de week ervoor) aan te moedigen. Zij zijn voor dag en dauw opgestaan om (het kan altijd gekker) 80 km af te leggen. Ze zien er bij de verversingspost op 69 km nog opvallend fris uit. Een slordige 10 uur na de start zijn ze alweer terug in Gulpen. Respect voor het ausdauer van deze kilometervreters!

Het merendeel gaat naar huis om de benen wat rust te gunnen, maar het weekend is niet om. Erik vindt dat zijn koelkast nog niet genoeg gevuld is en pakt op zondag nog een podiumplek (en bijhorende biertjes) op de 10 km. Ondertussen voltooien Koen en Mick de 30 km waarbij waarschijnlijk net zo hard is gekletst als gelopen.

Dichter bij huis bikkelt Jos zich in Leiden onder aanmoediging van Lodewijk, Allard en familie onder lastige omstandigheden naar een uitstekende tijd op de marathon. De resultaten maken duidelijk dat de trainingsomvang zich uitbetaalt. Al met al zeer gezellig en geslaagd weekend!