Ondanks het geringe aantal Nederlandse Age Groupers dat afgelopen weekend aan de start stond van buitenlandse wedstrijden, leverde dat wel twee zilveren medailles op bij Challenge Forte Village en Ironman 70.3 Belek.

Challenge Forte Village

Harde wind en stevige golfslag zorgden er bij Challenge Forte Village op Sardinië voor dat het zwemonderdeel van de Middle Distance werd geschrapt en de Age Groupers in rolling start de fiets op moesten om 90 kilometer te fietsen, gevolgd door 21,1 kilometer lopen. Voor de pro’s ging daar nog een eerste hardlooponderdeel aan vooraf. Een verslag van die races vind je hier.

In de Age Group 25-29 veroverde Hilde Pape een tweede plaats, die ze vanaf het begin al in handen had. Tijdens het fietsen werden de eerste verschillen al gemaakt, terwijl die tijdens de afsluitende halve marathon alleen maar groter werden. In een eindtijd van 5:24:23 stelde ze haar zilveren medaille veilig.

In de Age Group 30-34 eindigde Koen van Hees op een 14e plaats. De 90 kilometer op de fiets volbracht hij in 2:56:20 en daardoor kwam hij in de middenmoot terecht. Zijn positie halverwege het veld wist hij tijdens de halve marathon te behouden en dat resulteerde in een 14e plaats en 4:55:33 op de klok.

Ironman 70.3 Belek
Bij Ironman 70.3 Belek in Turkije werd één podiumplaats behaald en eindigden ook drie andere Nederlandse Age Groupers binnen de top 30.

In de Age Group 55-59 behaalde Hubertus van Engelen een zilveren medaille. Vanaf het begin meldde hij zich vooraan in de wedstrijd en gedurende de hele race hield hij dat vol. Van Engelen zette het op één na snelste fietsonderdeel neer (2:17:29) en met een halve marathon van 1:34:05 bewees hij nogmaals over goede benen te beschikken. Zijn eindtijd van 4:31:38 was genoeg voor de tweede plaats.

Carola Schot viel in de Age Group 50-54 net naast het podium. Als vierde kwam Schot na 38:23 het water uit en tijdens het fietsen veranderde niets aan die positie. Bij de halve marathon zette ze de allersnelste tijd neer in haar Age Group (1:38:57), maar desondanks lukte het haar niet meer de nummer drie bij te halen. Op minder dan vijf minuten miste Schot het podium en daarmee werd het een vierde plaats in 5:04:51.

Remko Siers werd 15e in de Age Group 35-39. De 1,9 kilometer zwemmen volbracht hij in 26:13 minuten en daarmee was hij een van de snelsten uit zijn categorie. Ook op de fiets trapte hij stevig door, maar moest hij – net als bij het afsluitende looponderdeel – wat plaatsen toegeven, waardoor hij uiteindelijk als 15e eindigde in een tijd van 4:23:26.

In de Age Group 18-24 behaalde Rens van Leeuwen een 28e plaats. Met name het zwem- en fietsonderdeel gingen hem goed af. Met het looponderdeel, dat hij in 2:45:05 volbracht, had Van Leeuwen beduidend meer moeite. Zijn eindtijd werd 5:45:10.