We kennen groepslid Wim Nieuwenhuijse als een veelzijdig atleet, die net zo makkelijk wisselt van bergachtige ondergrond tot het asfalt. En van het zanderige strand tot de altijd vlakke baan.
Afgelopen zondag de 30e oktober toog Wim dan ook af naar het Barendrechtse C.A.V. Energie.
Dit i.v.m. deelname aan het nummer 10000 meter baan.

Onder het toeziend oog van de groepstrainer werden de 25 ronden afgelegd onder warme omstandigheden, waarbij het zonnetje en geen wind uiteindelijk toch wel parten zouden spelen.
Er waren 5 personen die rond de 37:30 uit zouden kunnen komen en dus werd met een aantal kort gesloten om doelgericht af te wisselen.
Toch bleken er enkele niet van de partij te zijn doordat men op de dag ervoor nog met het chrono  had lopen schuiven.

De race werd aangevoerd door de kleine tengere 35+ atlete Michelle Terwiel van Hellas die het clubrecord in haar klasse wilde verbeteren. Zij nam het voortouw maar viel al snel terug. Uiteindelijk wist zij toch redelijk stand te houden en slaagde in haar poging.

Wim liet zich niet gek maken door de snelle start en volgde met een groepje op gepaste afstand met als doel gemiddeld 3:45 per km. Op basis van zijn onlangs gelopen CPC van 1:22 en een beetje, was die doelstelling zeker een haalbare.
De anderen met gelijke doelstelling volgden, maar al snel bleek Wim met Carl Martens (ARV Ilion) slechts over van dat groepje.

De race liep goed en leek in beginsel op 19:15/ 19:20 uit te komen.
Maar na een kilometer of 4 leek de zon toch net iets teveel vat te hebben, waardoor de 5000 meter een tussentijd opleverde van 18:53
Het idee was om na zo’n 6,5 km te versnellen, maar de terugval had dus reeds zijn intrede gedaan.
En Carl had even na de 5 km besloten de aanval in te slaan en was dus weg.
Het werd dus voor Wim een strijd alleen en tegen de elementen.

Velen, waaronder de AV’40 atleet Henri Havinga bleken niet bestand tegen de warme najaar dag en moesten genoegen nemen met een tijd die ze niet gehoopt hadden.
Maar Wim zijn doelstelling was een clubrecord zetten en daar was hij voor gekomen.

Uiteindelijk in de laatste kilometer, zoals we Wim kennen een opleving waarbij hij nog een 3:45 eruit wist te persen, met natuurlijk een eindschot waarbij hij nog nipt de AV’40 atleet Richard Holstege wist te verslaan met 8/100 ste van een seconde. Toch wel fijn die elektronische tijdwaarneming.
Een ferme vloek naast Wim, gaf bij de finish al aan dat hij gewonnen had.

En het clubrecord staat voorlopig als een huis in de klasse Masters 55-60 jaar met 38:19,18

Wim gefeliciteerd en je naam zal binnenkort op de recordlijst in de kantine prijken !

foto Frans Martens
tekst: Lodewijk