Arjen Puite
Arjen Puite
Na in mijn jeugd een aantal jaar op atletiek te hebben gezeten (bij Sparta), en daarna niet meer gesport te hebben, ben ik rond mijn 28e jaar weer begonnen met hardlopen omdat mijn conditie wel heel slecht was geworden :-)

Ik vond het snel weer heel leuk en heb toen een jaar of 10 regelmatig en fanatiek (prestatiegericht) gelopen tot mijn 38e jaar. Van 5 km tot marathons.

Toen ging mijn interesse meer naar andere bewegingsvormen zoals yoga en werd het hardlopen minder belangrijk. Ik liep af toe nog wel eens, en deed soms mee met een prestatieloop.

In de lente van 2023 kreeg ik weer zin in een leuke uitdaging en heb ik meegedaan met de solo 6 uur loop bij de club.

Op die manier en via deelname aan een Coopertest kwam ik in contact met een aantal mensen van de club waaronder Lodewijk, en ben ik het eens gaan proberen om te lopen met een groep en trainer, en niet zelf gemaakte schema’s.
Want ik had daarvoor vrijwel altijd alleen getraind.
Dat beviel goed en ik vind het nu leuk om de schema’s te volgen, af en toe samen te trainen en het sociale contact.

Mijn doel voor het lopen is vooral het genieten van de beweging, lopen in de natuur en af en toe lekker hard gaan :-)

Strava
Camiel Coopmans
Camiel Coopmans
In 1996 geboren voetballer, die in de Leidse collegebanken vaker de hardloopschoenen is gaan aantrekken. Sinds het werkende leven in de Hofstad – en veel hardlooprondjes door het Westduinpark – bij HAAG aangesloten. Pakt ook graag de fiets om verhard of onverhard erop uit te gaan in de duinen, bossen of (buitenlandse) heuvels. Ambitie om lekker te blijven rennen, dan komen de tijden vanzelf wel. Maakt met plezier een uitstapje naar een cross, trail of nieuw sportavontuur.
Strava
Dan Clemo
Dan Clemo
Year of Birth: 1982

After recently relocating to The Hague from Canada (2023) my goal is to simply get back to a running routine with a community of like minded folks and hopefully get back into running form for a fun 2024 of racing.

Strava
Demi de Rijke
Demi de Rijke
Na 8 jaar judo was het wel duidelijk dat ik het meer van mijn uithoudingsvermogen moest hebben. Toen ik daarmee ben gestopt heb ik het hardlopen opgepakt, voor mezelf en onregelmatig getraind, tot een groot doel tijdens corona: de marathon van Rotterdam. Sindsdien is hardlopen niet meer weg te denken uit mijn ritme en wil ik continue leren hoe ik mezelf kan verbeteren om nog mooiere prestaties neer te zetten.
Strava
Erik Scheers
Erik Scheers
Nadat ik in 2019 opnieuw verhuisde naar Den Haag – waar mijn hardloop”carrière” eerder was ontstaan – en Amsterdam en mijn hardloopclub Phanos verliet, vond ik direct aansluiting bij de mooie club van Haag atletiek.
Ik ben een fan van uitdagingen die ik vind in verschillende afstanden, met een focus op de 5km tot en met de marathon, en verschillende ondergrond en omgeving, van baan tot weg tot trail (onverhard in natuur). Haag, met haar mooie locatie met een baan tegen de duinen en de mooie Laan van Poot, en de gelijkgestemde lopers en fijne trainer van Groep 1, maakt dit allemaal mogelijk!
Strava
Erik van Hout
Erik van Hout
Geboortejaar: 1975

Ambities:
1. Heel blijven, maar zoveel mogelijk meetrainen.
2. Op de 10km wil ik onder de 38 minuten lopen.
3. Een halve marathon in 1h23 finishen.

Strava
Frans van der Meijde
Frans van der Meijde
Strava
Gaël Flouzat
Gaël Flouzat
I’m Gaël FLOUZAT, member of Group 1 HAAG. I ran Rotterdam Marathon in 2h39 last sunday (but have a PB in 2h22’24 – Paris 2012).
Strava
Giorgio Soldani
Giorgio Soldani
I’m Giorgio and I moved to Netherlands since June 2023. I started to run 7 years ago because I’m a triathlete. My best sport is running so I like discover new landscapes using my legs 
I hope to stay here for a long time because The Hague is a very beautiful place to live well and training.
My preferred distances are 5-10-21km, so now I’m preparing for improve my PB in these races.
Strava
Gearoid O'Shea
Gearoid O'Shea
Geboortejaar: 1976

Ik begon relatief laat te rennen op 25-jarige leeftijd nadat ik net naar Den Haag was verhuisd en een vriend van mij merkte op hoe snel ik rende om een tram te halen.
Ik liep mijn eerste marathon in 2002 in Berlijn en mijn laatste was in 2016, in Boston. Ik heb ook de marathon van Amsterdam een paar keer gelopen.
Ik loop voornamelijk met mijn collega’s en de laatste jaren zijn we begonnen met trailrunning en ultramarathons.
Ik loop graag met de jongens van Haag Atletiek Groep 1 en vind de coaching van Lodewijk en het programma erg motiverend. Ik geniet er echt van om elementen van trailrunning te combineren met de snelheid en discipline van de baan.
Mijn ambitie is om dit jaar mijn PB te verslaan in de marathon van Rotterdam, te blijven genieten van het hardlopen en gezond en blessurevrij te blijven.
Favoriete wedstrijd: Meijendelloop (25km)

Strava
Jeffrey van Noortwijk
Jeffrey van Noortwijk
pr op de 400 meter: 57.80 op 4-9-2020 bij Zuiderpark Lopen.

pr op de 800 meter: 2:05:13 op 9-5-2023 in Amersfoort

Strava
Jesse van Straaten
Jesse van Straaten
Geboren in het mooie jaar 1979

Na een jaar of 10 geleden uitgedaagd te zijn om een marathon te lopen, me ingeschreven bij Haagatletiek. In de coronatijd overgestapt van de snelle recreantengroep naar LG1 en daardoor mijn PR’s weten aan te scherpen. Ik ben het meest trots om mijn tijd op de halve van 1:14:15, na een mooie race in Leiden samen met Moniem in 2022. Dat “samen” is voor mij wel de drijfveer om bij Haag te lopen. In teamverband lopen is voor mij heel wat leuker en stimulerender dan in je uppie, zeker onder leiding van Lodewijk!

Strava
Jos Ghijsels
Jos Ghijsels
Geboortejaar: 1981

Heerlijk om een rondje te rennen alleen of met de boys van groep 1 onder de bezielende leiding van trainer Lodewijk. Fit worden, blijven en dan ook nog wat vlugger worden op de verschillende afstanden is een mooi goed!

Strava
Jennifer Elvin
Jennifer Elvin
I joined HAAG Atletiek as soon as I moved here at the end of 2023 and feel very lucky to have found Group 1.
My running life started late and probably the wrong way around, road marathons first then middle distance track and more recently mountain/trail.

I’m looking forward to getting back to some consistent training, which will be much easier with a group like this, and hopefully picking up some PBs in 2024. Learning some Dutch words would also be a nice bonus :-).

Strava
Jens Kok
Jens Kok
Toen ik twee jaar geleden Noord-Holland (Haarlem) voor Zuid-Holland (Den Haag) verruilde, wisselde ik eveneens van krachtsport naar duursport… en sindsdien nooit omgekeken!

Met inmiddels ruim 2 jaar loopervaring onder de gordel en een aantal prima tijden op verschillende afstanden, ben ik nog altijd aan het verbeteren.

De laatste paar maanden heeft HAAG Groep 1 me daar onwijs in geholpen.
Ik zie mezelf als 1/3e hardloper, het resterende werk verricht ik op de racefiets en in het water: ik ben aspirant triatleet en hoop dit jaar nog mijn eerste half distance te voltooien. Streeftijd voor het halve marathon looponderdeel: sub 1:30 uur!

Strava
Maarten Bening
Maarten Bening
Geboortejaar: 1986

Persoonlijke records:
15km: 55.28 (2015, Bruggenloop, Rotterdam)

Mijn doelstellingen voor 2017: op eenzame hoogte qua uitdaging staat de 60km van Texel in april. Die wil ik graag uitlopen en eigenlijk binnen de 5 uur.

Na zoveel duur zou ik graag in de tweede helft 2017 specifiek op tempo trainen om een PR op de 10km te lopen en eventueel een op de 15km (wie weet de basis voor de hele in Rotterdam in 2018?).

En uiteraard help ik in 2017 wederom graag als haas groepsgenoten aan hun doelstellingen! En genieten. Heel erg blijven genieten van hardlopen. Dat is eigenlijk de belangrijkste doelstelling.

Strava
Maikel van Gemert
Maikel van Gemert
Geboortejaar: 1975
Persoonlijke records op de baan
100 m | 0.12.42 | 2017 | Naaldwijk
200 m | 0.24.65 | Sparta
400 m | 0.55.18 | 2017 | Naaldwijk
800 m | 2.05.77 | 2015 | Zierikzee
1500 m | 4.23.46 | Naaldwijk
3000 m | 9.40.00 | 2014 | Haag
Strava
Moniek van Lieshout
Moniek van Lieshout
24 december 1985

Na 8 jaar turnen, 7 jaar handbal, vele avonden voetballen op het veldje in de buurt en wat korte uitstapjes naar paardrijden, volleybal, streetdance en stijldansen, ging ik als derdejaars student eens meelopen bij Uros, de Maastrichtse studentenatletiekvereniging. Toen ik daar een wedstrijd had meegelopen merkte ik hoe leuk ik lopen vind en ben ik sindsdien van onregelmatig enkele keren per maand trainen naar zo’n 5-6 keer per week trainen gegaan. Eenmaal in Den Haag (2010) startte ik bij loopgroep 4 bij Haag Atletiek, vervolgens naar de Milagroep (zo’n 10 jaar) en daarna naar loopgroep 1. Ik loop alle afstanden vanaf 3000m tot de marathon, waarbij ik de langste afstanden het leukst vind. Ik zie alle trainingen als leuke uitdagingen, vind het heerlijk om me sterk en fit te voelen en zo lang het kan probeer ik steeds sneller te worden. Met consistentie in de trainingen en plezier in de groep heb ik de belangrijkste voorwaarden wel te pakken!

Strava
Moniem Abarkan
Moniem Abarkan
Rond mijn 40ste verjaardag, medio 2020 in corona tijd, gestart bij Haag Atletiek in de gezellige maar competitieve Loopgroep3.

Ik heb sinds mijn jeugd naast andere sporten altijd recreatief hardlopen erbij gedaan, maar dit is in géén opzicht te vergelijken met het in groepsverband lopen, wat het zooo veel gezelliger, leerzamer, leuker en vaak vriendschappelijk competitief maakt. Dit alles zorgt voor een goede prikkel voor drijfveer en motivatie :)

De gelijkgestemden sporters bij Haag, de afwisselende trainingen, wedstrijd sfeer en vereniging cultuurtje is ook wat mij erg aantrekt. Iedereen houd bij Haag van sporten en bewegen. En ik ook.

Een leuke bijkomende bonus is als ik mijn tijden op de weg, voor de 5km, 10km, halve,- en hele marathon kan verbeteren. Wie weet :)

Strava
Myriam van Roeden
Myriam van Roeden
Toen voetbal op niveau niet meer lukte i.v.m. werk in het buitenland, ging ik intensiever hardlopen. Bij terugkeer naar Nederland in 2017 ben ik lid geworden van HAAG Atletiek. Het doel? Mezelf uitdagen in de hardloopsport, met het teamgevoel uit het voetballen. Daar krijg ik energie van! En daarvoor ben ik bij HAAG aan het juiste adres.

Samen met andere lopers van groep 1 en 2 heb ik daarom naar veel wedstrijdjes in binnen- en buitenland toegewerkt. Ook toen ik weer in het buitenland zat tussen 2019-2023 kwam ik regelmatig bij de club voor een hardlooprondje, organiseerde ik reünies in het buitenland en ondernamen we tripjes naar St. Petersburg, Hamburg, Brussel en Berlijn voor een mooie mix van cultuur en sport.

Sinds de zomer van 2023 ben ik weer terug op Haagse bodem, en zoveel mogelijk van de HAAG-partij. Ik ben te porren voor alles van een coopertest tot een marathon, en loop vooral warm voor de langere afstanden. Dat ik dat nu met groep 1 mag doen onder de enthousiaste en kundige begeleiding van Lodewijk van Dongen, maakt rennen bij HAAG een feestje.

Strava
Niels Ota
Niels Ota
Na veel tegenslagen is mijn doel voor 2022 om heel te blijven, rustig inhoud op te bouwen en focussen op een hogere lactaat drempel. Ik denk dat ik door mijn atletiek verleden in relatief weinig tijd weer snelheid kan oppikken, dus heel blijven is het halve werk!
Strava
Niels van de Vorst
Niels van de Vorst
Op het moment loop ik vooral voor het plezier, zonder concreet doel.
Strava
Niels van Mossevelde
Niels van Mossevelde
In het eerste jaar van mijn studententijd begonnen met hardlopen. In het mooie Wageningen een voorliefde voor de uiterwaarden, het bos en de heuvels ontwikkeld. Elk jaar ging ik iets meer lopen tot mijn eerste marathon in 2017 in Rotterdam.
Nadien pas echt de smaak voor het vele trainen te pakken gekregen. Het trainen bij loopgroep 1 is heerlijk omdat er veel kwaliteit bij de verschillende atleten is en ik me ineens tussen allerlei hardloopfanaten bevind. Mijn belangrijkste doel is om te genieten van het lopen, en daarnaast zo veel mogelijk in de bergen te rennen en af en toe een PR aan te scherpen.
Strava
Patrick Beekhuizen
Patrick Beekhuizen
Geboortejaar: 1975

Sinds een aantal jaar loop ik weer fanatieker hard. In eerste instantie was dat om toch een keer de marathon te lopen. Dat gebeurde in Rotterdam in 2015. Daarna bleek ik besmet met het hardloopvirus en ben ik lid geworden van Haag. Van groep 3 ben ik uiteindelijk medio 2018 in groep 1 beland.

De marathon trekt me nog steeds, sinds 2015 loop ik er gemiddeld twee per jaar, waaronder 3 majors (Berlijn, New York en Chicago). Merken dat je jezelf daar nog steeds op kunt verbeteren motiveert enorm. Uiteindelijk wil ik de zes grote world marathon majors lopen. Ik ben dus halverwege.

Ambities
Voor aanvang van het jaar had ik drie ambities, namelijk:
· Onder de 40 minuten op de 10 km
· Onder de 1.28 op de halve marathon en
· Onder de 3.10 op de marathon

De eerste twee heb ik inmiddels gehaald!

In Amsterdam wil ik mijn doel op de marathon behalen en hiermee mij kwalificeren voor de marathon van Boston.

PR 15 km 1.00.06
Zevenheuvelenloop Nijmegen 2018

Strava
Peter van Iperen
Peter van Iperen
Geboortejaar: 1966

Voorheen ben ik lid geweest van de HRR en TriTeam Wassenaaar, daarna heb ik ‘clubloos’ getraind. Om het hardlopen wat serieuzer uit te voeren, ben ik lid geworden van HAAG Atletiek en door Lodewijk meteen maar in groep1 geplaatst. Trainen in groep 1 motiveert mij om mijn PR’s scherper te stellen. Naast het hardlopen zit ik in de zomer op de racefiets.

Ambities:
– Groep 1 bij kunnen houden
– De marathon binnen 3 uur 6 lopen

Strava
Robert van Rooij
Robert van Rooij
Geboortejaar: 1987

Na 14 jaar zonder sport op m’n 32e begonnen met een eerste loopje door het Haagsche Bos. Na 3 jaar zelf lopen, in juni 2022 aangesloten bij groep 1 van Haag. Loop graag door Meijendel, Clingendael en andere natuurgebieden in Den Haag. Ook wel eens te vinden rondom de Drunense Duinen, waar mijn roots liggen. Geen nadrukkelijke ambities: loop bij Haag voor de gezelligheid, tips & trics van Lodewijk en medelopers en voor de leuke uitdaging om mezelf telkens wat te verbeteren en zo weer een PR aan te kunnen scherpen.

Strava
Rogier Klappe
Rogier Klappe
Geboortejaar: 1978

Naast hardloper ben ik ook een (vakantie)fietser en probeer ik jaarlijks een lange fietstocht te maken in het buitenland. Mijn voorkeur gaat uit naar vlak tot heuvelachtig terrein zodat lange afstanden kunnen worden afgelegd.

Ambities voor 2018:
In 2017 hoop ik blessurevrij te blijven. Daarnaast zou het mooi zijn als ik mijn 9 jaar oude PR op de halve marathon kan verbeteren. Dan is 2018 voor mij geslaagd!

Strava
Sander Foederer
Sander Foederer
Geboortejaar: 1973

In 2015 begonnen bij Haag via de CPC loopgroep. Sindsdien veel mooie dingen meegemaakt met groep 1 tijdens de trainingen en wedstrijden.
Mijn ultieme doel was lange tijd om onder de drie uur te lopen op de marathon en dat is in 2022 in Rotterdam gelukt (na 4 eerdere pogingen).
Nu na wat lichte blessure-leed is het doel vooral plezier hebben, heel blijven, groep 1 bijhouden en wellicht nog wat snellere tijden neer gaan zetten op de 10 en de halve marathon in de nabije toekomst.

Strava
Steven Kistemaker
Steven Kistemaker
Geboortedatum: 03-03-1984

Mijn ambities liggen vooral binnen het Obstacle running. Ik wil hoog eindigen bij de OCR ultralopen in het buitenland en deze in Nederland winnen.

Strava
Tijmen Prins
Tijmen Prins
Geboortejaar: 1987

Trainen is niet mijn lievelings ding, maar wedstrijden vind ik erg mooi om te lopen.
Om een wedstrijd goed te kunnen lopen is trainen essentieel. De afgelopen jaren heb ik ongestructureerd gelopen en onverstandig gelopen (lees: veel te hard van start gaan). Verstand komt met de jaren, dus vandaar dat ik mij nu heb aangesloten bij HAAG. Nu hoop ik dat de snelle tijden langzamerhand binnen handbereik komen.

Ambities voor 2017:
Dit jaar staat in het teken van The City to Summit. 2 juli ga ik daar een halve marathon lopen, 180 km fietsen en een onverharde marathon krijg ik als afsluiter voor mijn kiezen. Dit is een monstertocht en het enige wat ik daarvoor hoef te doen is kilometers maken en zorgen dat ik heel blijf. Dat is dus het grote doel. Daarnaast loop ik nog regelmatig wat wedstrijden. Daarbij hoop ik terloops nog wat pr’s te verbeteren.

Strava
Tjitse Ozinga
Tjitse Ozinga
Uit 1996. Recent de Nijmeegse heuvels ingeruild voor de Haagse duinen en besloten meteen maar eens kijken of ik met een serieus schema en de snelle groep bij HAAG nog wat aan mijn PR’s kan sleutelen – hoewel plezier in het lopen altijd het hoofddoel blijft!
Strava
Wim Nieuwenhuijse
Wim Nieuwenhuijse
Geboortejaar: 1965

Vrij laat op z’n 48ste het Lopen ontdekt als wedstrijdsport na jaren met expedities door onherbergzame delen de wereld te hebben gezworven.
Alleseter, van 800 meter tot 60 kilometer. Baan en weg. Van pannenkoekplat tot Jungfrau.

Nadrukkelijke ambitie om in de marathon onder de drie uur te finishen.

Ook inzetbaar als dieselende haas voor andermens’ loopambities. Want lopen is teamsport.

Strava