Enorm veel respect voor de wederopbouw en terugkomst van Jules Helmich. Na een vreselijke klapper met de fiets tegen een boom waarbij hij o.a. zijn nek en ribben brak. En niet meer als Jules herkenbaar, heeft hij het voor elkaar gekregen om weer onder de 20 minuten te duiken in Kwintsheul en liet de klok stil zetten op 19:46 op de 5 km.
Van harte gefeliciteerd met deze prestatie en wat je er allemaal voor heb moeten doen. Nogmaals diep respect en de weg naar de club is ingezet !

 

Dan onze nieuwkomer Tigran. In Leiden op de 21,1 al top presterend wist vrijdag op de 5 km zijn 8 jaar oude record te verbreken. Niet onvermeldenswaardig is dat hij zoals hijzelf stelde 9 kg ouder geworden is. Met het temperatuurtje van gisteravond erbij een schitterende comeback. Zijn eindtijd werd 17:13

 

En Farid ? Vorige week een dikke PR baan verbetering op de 5000 meter met 35 sec ( naar 15:26) stond ook hier in Kwintsheul zijn mannetje en liet 15:33 en de winst te noteren, voor Mike Teekens en voor Jeroen van Aken !
Houdt de 60 tot 70 min duurlopen erin + de lange tempo’s, dan volgen er nog veel meer mooie tijden Farid.
En laat je regelmatig tijdens de training zien. Daar wordt je alleen maar beter van.

 

Jordin, eveneens een nieuwkomer probeerde ook onder de 18 min te komen. Vorige week tijdens de competitie kwam het er niet uit door klachten als misselijkheid. Scoorde daarna op de 400 m in de estafette geweldig en steeg boven zichzelf uit. Kon en was dan ook trots met hun groepsprestatie waar hij deel van uitmaakte.
Gisteren op de 5 km wilde het net niet lukken, maar 18:03 is wel heel dicht bij.
Ik ben ervan overtuigd dat het gaat lukken en ook je prestatie op de Coopertest gaf dat al aan.

 

Paco lijkt goed terug te komen. Is er zeker nog niet maar de aanzet is er. 19:13 is een goede terugkomst.
Met de gedachte van de Amsterdam Marathon moet het straks allemaal net wat langer en mag het rustiger dan op de 5 km.
Goed opbouwen en heel blijven is het advies.

 

En op de 10 km was het Sander Foederer met 38:52
De warmte had zo zijn effect denk ik.

 

Van Jim Hoft stond ik te kijken. Had begrepen dat hij voor de HMC Challenge ging, maar hij kwam aan de bak in Kwintsheul.
De vorm is er even uit, maar de 40 minuten grens is met 40:33 nog in zicht.
Kwestie van regelmatig de clubtrainingen bezoeken en je bent zo weer op het oude niveau.

 

De HMC Challenge
Niels v.d Vorst staat nummer 1, met Koen v Hees direct erachter. Steven Kistemaker op plaats 5, maar die moet het van het lange zware hebben.
Tussen hen staat nog Hannah Oldroyd. Zeker niet uit te vlakken omdat deze dame met grote, grote, grote regelmaat wedstrijden loopt (32 in 20 weken) en ook nog dit jaar 2:45 op de marathon van Tokyo heeft gezet !
Verder kwam ik Jos Ghijsels tegen op plaats 22, Maar die gaat nog wel stijgen
Heren, maak er wat moois van. Laat je niet gek maken en blijf heel. Succes