Vier Groep 1 atleten trotseerden de temperatuur van +23 graden en namen deel aan de Maasdijkrun. Drie van de vier verkozen de kortste afstand van 5 km, een de langere afstand van 10 km.


Jeffrey vroeg Bram van Dongen het beginwerk te doen, maar de start was net even teveel van het goede met 3.11 op de 1e km. Jeffrey nam gas terug, mede door de toch wel stevige tegenwind op de dijk en was met 17:02 de snelste van de groep en liep relatief dicht op zijn PR tijd. Jeffrey werd daarmee 7e in totaal op de vijf.
Jim wilde kilometers maken en was dan ook met de fiets naar Maasdijk afgereisd. Hij had de stille hoop dat er bonustijd van zijn eindtijd afgehaald zou worden, maar dat was niet zo.
Wel bleef hij in de snikhitte net onder de 19 minuten met 18:56 minuten.
Jules moest genoegen nemen met een paar plaatsen achter hem en eindigde in 19:04 en moest zijn vriendin Birgit ruim voor laten gaan.
Zowel Jim als Jules waren zo galant om de eerste 3 vrouwen voor te laten gaan. Hoe galant blijkt wel uit de eindtijd van dame 3 Rose Enthoven.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”8″ gal_title=”Maasdijk 21-07-2018″]

Op de 10 km was het groepsatleet Steven die acte de presence gaf.
Ook had de hitte invloed op zijn prestaties. Steven liet bij de finish 38:22 noteren.
Na afhalen van een fraai droog t-shirt als tegenprestatie van de organisatie togen de heren naar de kantine van het nuttigen van een kleine alcoholische versnapering, die het verloren vocht weer deed aanvullen.
Drie van de 4 vertrokken huiswaarts met de auto. Jim deed dat zelfde maar plakte er nog eens 18 km op de fiets erachteraan.
Al met al werd het voor hem dus een triatlon bestaande uit 36 km fietsen, 5 km hardlopen en 2 minuutjes watertrappelen onder de douche.

Uitslag 5 km
https://www.olympus70.nl/userfiles//uitslagenweg/1893_2018_maasdijk_5km.pdf?sid=4

Uitslag 10 km
https://www.olympus70.nl/userfiles//uitslagenweg/1893_2018_maasdijk_10km.pdf?sid=4